Program

L-V,8:00 - 17:00

Telefon

0756408440

Email

Contact

Rețeta de beton și ce trebuie să știm despre beton

Betonul este un material de bază în construcții, folosit pe scară largă și aproape indispensabil în acest domeniu. Tipurile de beton diferă de la o lucrare la alta și cantitățile de materiale din compoziția sa încadrează betonul într-una din categoriile cunoscute. Betoanele sunt clasificate în câteva categorii principale. De exemplu: B150, B200, B250, B350 sau B400. Pentru cineva care nu este în domeniu, aceste denumiri pot fi un pic mai greu de înțeles dar vom încerca o detaliere a compoziției  celor mai folosite.

Ce rețeta de beton alegem pentru o anumită lucrare?

Pentru a respecta standardele de calitate și pentru a avea în final o lucrare stabilă și durabilă, vom încerca pe cât posibil să respectăm recomandările din domeniu. Practic, betonul este compus din ciment, apă și agregate minerale. Mai exact, amestecăm balast sau amestec pentru betoane cu apă și ciment. De tipul lucrării și de alți factori esențiali depinde totuși ce rețeta de beton folosim. Dacă avem de turnat o șapă care necesită armare, betonul folosit va fi B150 însă aceeași șapă fără armare va necesita o rețetă de beton B200. Cu cât o lucrare va impune un grad mare de rezistență cum ar fi fundațiile sau stâlpii de rezistență, cu atât rețeta de beton va fi ajustată în consecință, folosindu-se betoane de tipuri superioare B350 sau B400.

Rețeta pentru șape armate și fundații

Deoarece complexitatea domeniului construcțiilor necesită dobândirea de cunoștințe temeinice, vom prezenta o rețetă de beton ce poate fi realizată în gospodărie atunci când se dorește turnarea unei fundații sau a unei șape armate mai simple. Recomandăm consultarea unui specialist atunci când lucrarea dumneavoastră depășește un anumit grad de dificultate. Betonul recomandat pentru șape armate, fundații, construcții de utilități pentru canalizări sau cămine de vizitare este B150. Inălțimea finală a acestor lucrări este bine să nu depășească 1,5 metri iar temperatura ambientală să fie una pozitivă. Vom lua în calcul o cantitate de un metru cub, astfel, vom avea nevoie de 279 de kg de ciment, 2 tone de balast și 190 de litri de apă, Dacă vom dori să obținem un beton de tipul B200, vom mări cantitatea de ciment la 320 de kg/m3, balast -1971 kg/m3 la aceeași cantitate de apă.

Aveți nevoie de o ofertă personalizată?
Retete beton
imagine-balastiera

Rețeta de mortar cu nisip și ciment este cea mai folosită când avem de zidit și de tencuit. In funcție de ce avem de făcut, rețeta se poate adapta. Mortarele sunt de mai multe categorii, la fel ca și betoanele. Ele se clasifică după modul și timpul de întărire, consitență, densitate și tipul de liant […]

Rețeta de mortar cu nisip și ciment
+
Alte articole
Asigurăm transport

Transportăm nisip, pietriș, piatră și balast până la șantierul dumneavoastră.

Plasați comanda